Reklam

Didim'de Görev Yapan Avukatlar Basın Açıklaması Yaptılar

Didim'de görev yapan bazı avukatlar Ankara'da meslektaşlarının maruz kaldığı olaylara ilişkin basın açıklaması yaptılar.

22 Haziran 2020 - 22:15
Reklam

Aydın Barosuna bağlı Didim'de görev yapan  bazı avukatlar Didim adliye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Avukatlar adına basın açıklamasını Av. Şükrü Ulusoy okudu. Ulusoy tarafından okunan basın açıklamasında “Ankara'ya yürümek üzere anayasal haklarını kullanan 51 Baro Başkanı Ankara girişinde güvenlik güçlerinin haksız, hukuksuz, orantısız müdahalesiyle karşılaşmış; bazı baro başkanları fiziksel müdahaleye uğramış ve Gaziantep Baro Başkanımız darp edilmiştir.

Kolluğun hukuksuz davranışlarına tabi ki alışığız, bu durum son zamanlarda hukuksuzluğun da ötesine geçerek pervasız bir hadsizlik haline evrilmiştir. Ancak, sırf demokratik yollarla muhalif görüşlerini ortaya koydu diye, T.C. Anayasası ve Avukatlık Kanunu'nun kendilerine yüklediği hak ve sorumlulukları gereği mesleğin onuru için yürüyen Baro Başkanlarının fiziki müdahaleye maruz bırakılması avukatlık mesleği açısından talihsiz, utanç verici ve bir o kadar da kabul edilmezdir. Utanç vesikası haline gelen bir Baro Başkanı'nın cübbesinden çekilerek engellenmeye çalışıldığı fotoğrafı veren kolluğa da ayrıca şunu hatırlatmak isteriz ki; bugün durdurmak için asıldığın o cübbe yarın haklarının savunulması için sığınabileceğin tek limandır. Bizler bu yürüyüşü kendimiz için değil istisnasız bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının haklarını korumak için yapıyoruz. Gün gelecek herkes o asıldığın cübbeye sığınmak zorunda kalacak. Unutmayın avukatın sesi kesilirse vatandaşın nefesi kesilir.

Bizler adımıza anayasal haklarımızı kullanan Baro Başkanlarımıza yapılan bu hadsizliği kabul etmediğimizi, sorumluları hakkında yasal her türlü mücadeleyi vereceğimizi avukatlık mesleğinin onuru için yasal zeminde her türlü eyleme hazır olduğumuzu tün kamuoyuna saygıyla duyururuz.” denildi.

Bu haber 5180 defa okunmuştur.

YORUMLAR

• 1 Yorum
  • Mehmet POLAT-0506 356 32 98
    2 hafta önce