
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay 21 Eylül 2018 yılında İHA’ya yaptığı açıklamada; Birçok kaçak yapıların yıkım kararının olduğunu “İmar Barışı” kapsamını fırsat bilerek kaçak kat çıkanların da takip esnasında tespit edilerek mühürlendiğini belirtmişti.
İlçe genelinde yıkımı gerçekleştirilecek olan 1200 kaçak yapı olduğunu ifade eden Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, kaçak yapılar arasın da çatı, balkon, baca gibi yapılarında olduğunu İfade etmişti.
Didim de kaçak yapıların 1980’li yıllardan beri gelen kaçak yapılar olduğunu belirten Atabay; ”Biz ilçedeki kaçak yapıların imkanlar çerçevesin de yıkımlarını gerçekleştirdiğimiz yapılar var. Yıkımlar da ihale edilerek başlanıyor. İmar Barışı 31 Aralık 2017 tarihine kadar kabası bitmiş olan yapıları kapsıyor. Onun dışın da 31 Aralık 2017 yılından sonra yapılan yapılar var ve onların da tespiti tutanaklarla yapılıyor. Kanunlar çerçevesinde yıkılması gerekenler yıkılacaktır. İmar Barışı fırsat bilerek kaçak kat teşebbüslerin olduğunu görüyoruz. Mutlaka bunun da önüne geçilmesi gerekir” diye ifadelerde bulundu.
Gün 20 Şubat 2023 aradan geçen 5 yıllık süreçte kaç kaçak bina yıkıldı?
"Kaçak binaların yıkımı için yeterli ödenek yok." Demek çözüm mü?
Kaç kaçak bina yapıldı?
İmara uygun olmayan kaç bina var?
Para cezası kesmek yeterli mi?
Bu imar kirliliğinin önlenmesi için bir deprem olup insanların hayatlarını kaybetmesi mi gerekiyor?
Didim Belediyesi İmar servisi hakkında iddia edilen yolsuzluk ve rüşvet konuları, insan canının hiçe sayıldığı anlamına mı geliyor?
İmar Barışı çerçevesinde verilen “YAPI KAYIT BELGELERİ” vatandaş beyanına göre olduğuna göre bu yapıların depreme dayanıklıkları kim veya kimlerce denetlenmiştir?
Olası bir depremde verilen bu YAPI KAYIT BELGELERİ’nin sorumluluğu kime ait olacak?