
Büyükşehir yasası hayata geçtiği günden itibaren Didim’e bağlanan Akbük’te yaşayan vatandaşlar hizmetlerin eksikliğini gündeme getiriyorlar.
Whatsapp ihbar hattımıza gelen mesajlarda kuralsız inşaatların ardı arkası kesilmiyor.
İddialar göre; AKBÜK Emsan sitesi içerisinde 180 metre karelik arsalarda inşaatların inşaat izni olmadan imalatına devam edildiği belirtiliyor. Bölge imara kapalı olduğu halde bir çok inşaatın kimisi baraka, kimisi tek kat, kimisi de 4. Kat olarak inşaat imalatları sürüyor. Bölge imara açık olsa bile burada 2 kat olması gereken inşaatların müteahhitinin Didim İYİ Parti kurucu başkanı Halil Başaran olduğu ve bu sebeple görmezden gelindiği iddia ediliyor.
Çıkacak imar barışından yararlanmak üzere alel acele yapılan bu inşaatlara, bu kanun tanımazlığa Didim Belediyesi tutanak düzenlemiş midir?
Mühürleme gerçekleş midir?
